Els veïns de la Bordeta, descontents amb el recorregut del bus 91

La comissió veïnal assegura que el nou traçat no és l’acordat amb el districte i TMB

La implantació de la nova fase de la xarxa ortogonal ha comportat canvis en la línia 91. Des d'aquest dilluns, el bus deixa de connectar la plaça de Sant Medir amb la Rambla, i acaba el recorregut al CAP Manso, una ruta que, segons la Comissió de Veïns i Veïnes de la Bordeta, no és la pactada amb el districte i TMB.

Des que aquest dilluns que ha entrat en funcionament la darrera fase de la xarxa ortogonal d'autobusos, la línia 91 ha canviat el recorregut. El bus ja no segueix fins a la Rambla i acaba el trajecte al CAP Manso, però encara no connecta l'ambulatori amb la riera Blanca.

Segons denuncia la Comissió de Veïns i Veïnes de la Bordeta, l'escurçament del traçat del 91 "no és el recorregut que es va acordar en assemblea amb el districte i TMB". En aquest sentit, l'entitat veïnal no descarta convocar els usuaris de la línia perquè "facin arribar les seves queixes al districte" durant el proper consell de barri. Per la seva banda, l'Ajuntament ha assegurat al veïnat que estudiarà ampliar-ne el recorregut properament.

Un any de lluita en defensa de La Monyos

Els veïns de la Bordeta fa un any que lluiten per salvar la línia 91 del bus tal com l'han conegut en els darrers anys. Per exemple, el mes de març van presentar 3.000 signatures al districte de Sants-Montjuïc i van fer manifestacions a la via pública com a mesures de pressió.

Després de moltes negociacions, el districte i TMB van proposar un nou recorregut per a aquesta línia de bus en una assemblea veïnal. Va ser acceptat pràcticament per unanimitat i implicava eliminar les parades que feien arribar la línia, coneguda com La Monyos, fins a la Rambla i connectar el CAP Manso amb la riera Blanca. La idea era crear la possibilitat de connectar amb la Línia 1 del metro i amb altres línies de la xarxa ortogonal.