Els veïns de Can Peguera donen per fet l’obertura del menjador social

Els veïns de Can Peguera veuen més a prop l'obertura d'un menjador social al barri. Preveuen que s'ubiqui al casal de gent gran i que, en una primera fase de prova, s'hi estigui sis mesos. L'Ajuntament no ha confirmat públicament cap compromís, però admet que estudia la proposta.

Can Peguera és un dels barris més petits de Barcelona i també és el més pobre, amb una renda mitjana anual que no arribar als 7.000 euros. La crisi ha empitjorat la situació. Per aquesta raó, els veïns han creat fa temps una comissió de la pobresa per buscar solucions a aquests problemes. I amb el lema "A Can Peguera hi ha gana", reclamen des de fa mesos un menjador social, que doni servei a les famílies més necessitades. Encara falten per diagnosticar i identificar totalment les famílies que es podrien acollir al servei, però els veïns calculen que, ja d'entrada, en superaran la quinzena.

Els veïns estan en converses amb l'Ajuntament per definir el menjador, però tenen ben clara la idea que volen: un menjador amb seu al casal de gent gran del barri, i en el qual els usuaris aportin, en contraprestació, una funció social per al barri. Una activitat que pot anar des del mateix voluntariat en l'organització del menjador fins a tasques tècniques, o fins i tot ajudar els infants o la gent gran. L'objectiu és desestigmatizar el fet de ser usuari d'un menjador social. De moment, l'Ajuntament estudia el projecte, encara que els veïns pràcticament el donen per fet. Tenen el suport de la parròquia del barri, que a hores d'ara atén 300 persones (un 40% més que fa uns mesos) i que ofereix la col·laboració del seu punt de Càritas.