Els usuaris del Casal de la Gent Gran de Can Novell roden un curtmetratge

Han fet un curt per trencar els mites que envolten les persones grans

El projecte, liderat per l'entitat El Parlante i el districte de les Corts, pretén que les persones grans treballin sobre els tòpics i els prejudicis que creuen que hi ha sobre el seu col·lectiu, com ara que no poden controlar els seus diners sense ajuda o que no s'enamoren. Tot això, ho han plasmat en un curtmetratge en què ells han estat els encarregats de fer el guió i actuar.

Alfredo Cohen, director de l'entitat El Parlante, assegura que amb aquest projecte volien desmuntar la majoria de mites i tòpics que acompanyen les persones grans i van pensar que la idea de fer un vídeo podia ser molt exemplificadora. Primer de tot, es van fer una sèrie de tallers d'autoconeixement i teatre en què les persones grans van explicar com se sentien i,  després, es va fer el rodatge, molt guiat pels membres de l'equip.

Tots els participants van exposar les seves pròpies experiències per tal de poder construir el guió del curtmetratge. Al vídeo s'explica la història d'una àvia que fingeix que li han robat les joies per poder-se-les vendre i marxar de viatge a Cuba amb l'home del qual està enamorada. L'obra vol demostrar que les persones grans també se senten atretes per altres persones i que poden decidir què fer amb els seus diners.

Per a Cohen, treballar amb persones grans és un luxe. Assegura que són persones molt complidores, sempre arriben puntuals  i es preparen tot el material que necessiten per al taller. El projecte s'ha fet en col·laboració del districte de les Corts i els participants, que formen part del Casal de la Gent Gran de Can Novell, no descarten repetir l'experiència.