Els treballadors dels punts verds faran vaga per demanar més seguretat

També denuncien que l’empresa —de capital 100 % públic— obvia la concurrència pública quan obre una oferta laboral

Els treballadors de SIRESA (Solucions Integrals per als Residus, S.A), que gestiona els punts verds de barri, faran vaga el proper dilluns, 24 d'abril. Denuncien que l'empresa no els ofereix "suport jurídic" després que alguns treballadors hagin estat agredits i que les mesures preses "només han servit per justificar l'acomiadament de dos membres de la plantilla". La CUP demana que, com que és una empresa de capital públic, els treballadors "puguin tenir totes les condicions de qualitat".

Segons el secretari del comitè d'empresa de SIRESA, Manuel Sánchez, alguns treballadors dels punts verds han patit agressions en negar-se a donar productes que els ciutadans han dut com a residu. Tot i traslladar-ho a l'empresa, els treballadors asseguren que només s'han instal·lat càmeres com a mesura dissuasiva, però que han tingut un efecte totalment oposat: han servit per intentar avalar "acomiadaments injustificats".

Sánchez també ha denunciat que l'empresa "contracta a dit" —tot ometent la concurrència pública de les ofertes laborals—, que fa gairebé un any que s'està negociant un conveni laboral, i que la direcció ha anunciat que no es presentarà a concursos per gestionar deixalleries metropolitanes: "És incomprensible que ara que es parla de municipalitzacions es redueixi el servei de SIRESA", ha sentenciat. Per això, la regidora de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha, ha demanat que l'empresa "pugui fer-se càrrec de tots els punts verds".