Els treballadors del telefèric de Montjuïc faran vaga el 14 i 15 d’abril

Denuncien l'”actitud immobilista” de TMB en la negociació del nou conveni laboral

Un altre conflicte laboral a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Els treballadors del telefèric de Montjuïc han convocat dues jornades de vaga, els dies 14 i 15 d'abril, per denunciar l'"immobilisme" de la Direcció a l'hora de negociar un nou conveni laboral. Segons els treballadors, el conveni que tenien va caducar el desembre del 2016 i s'hi han reunit diverses vegades però "fins avui, la Direcció no ha presentat cap proposta ni intent concret de negociar sobre cap tema ni demanda proposada".

En un comunicat, el Comitè de Vaga del Telefèric explica que els treballadors han ofert una plataforma per tractar algunes de les qüestions del nou acord laboral. Per exemple, els preocupen temes socials com les ajudes per a fills o persones a càrrec o la possibilitat d'utilitzar el transport públic de manera gratuïta, i qüestions salarials com la pèrdua de poder adquisitiu per congelacions salarials o l'antiguitat.

El comitè argumenta que el telefèric té uns beneficis anuals de gairebé cinc milions nets d'euros i que els directius cobren entre 100.000 i 200.000 euros anuals, mentre que als treballadors se'ls "nega el poder adquisitiu més bàsic, optar a ajudes socials o cobrar un extra quan toca treballar per Nadal o Reis".

Vista la manca de resposta, segons diuen, per tractar aquestes qüestions, han convocat aturades a mitjan d'abril, en plena Setmana Santa, un període de més activitat per a un servei turístic com el telefèric de Montjuïc.