Els treballadors del metro signen avui el conveni que ha posat fi a la vaga

L’assemblea de la tarda ha confirmat la desconvocatòria de la vaga que ja s’havia aprovat al matí

Després de dues assemblees, els treballadors del metro han decidit, per 480 vots a favor, 302 en contra i 56 abstencions, acceptar la proposta feta per la mediació de la Generalitat per a un nou conveni col·lectiu i posar fi així a la vaga que mantenen des de l'abril. Per tant, aquest proper dilluns no hi haurà la que havia de ser tretzena jornada de vaga.

Minuts després de saber-se el resultat de l'assemblea de la tarda, l'alcaldessa Ada Colau i la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, han aplaudit la decisió a través de Twitter.

Vidal també ha comparegut a les 19 h i ha reconegut que ha estat una negociació complexa. També ha destacat que la proposta de la mediació de la Generalitat aporta millores per a la plantilla.

 

TMB va acceptar dilluns la proposta i el comitè de vaga va considerar que reuneix les condicions necessàries per sotmetre-la a votació de la plantilla. La proposta que s'ha votat inclou un increment salarial total del 4,5 % entre el 2016 i el 2019, els anys que inclou el conveni, més un complement d'un sol pagament de 380 euros aquest any, 570 l'any que ve i 665 el 2019. El document també inclou, entre altres mesures, la recuperació de 46 llocs de treball que ara estan externalitzats i una reducció progressiva fins al 2022 dels agents d'atenció al client amb contractes a temps parcial.