Els treballadors del Bicing convoquen 15 dies de vaga durant el mes de juliol

El Comitè d’Empresa ha anunciat aturades de quatre hores per torn entre el 12 i 31 de juliol

Els treballadors del Bicing es mobilitzaran per denunciar la precarietat laboral que asseguren que pateixen. Detallen que tenen salaris de 950 euros al mes i que han de carregar les bicis que pesen 23 quilos a un ritme, diuen, inacceptable. Per aquest motiu, han explicat que faran dues setmanes de vaga a finals del mes de juliol.

Els treballadors del Bicing faran vaga per primera vegada des de que existeix el servei. Així ho han decidit en assemblea a proposta del Comitè d'Empresa, en el qual CGT hi té la majoria dels representants. A partir del 12 de juliol i fins el dia 31, amb l'excepció dels dimarts i els dijous, es faran aturades de quatre hores per torn. Els treballadors volen denunciar amb aquesta protesta la precarietat laboral que pateixen. Asseguren que treballen en "unes condicions lamentables" amb un salari de 950 euros al mes i que carreguen bicis de 23 quilos a "un ritme de treball inacceptable". Això és el que detallen els membres de la CGT que recalquen que s'incompleixen les normes de prevenció.

Des del Comitè d'Empresa denuncien que s'ha produit un augment de la productivitat, tan en els mecànics com en els operaris de manteniment. També detallen que tenen dificultats per poder descansar a l'hora de l'esmorzar i que els vehicles no estan acondicionats correctament per a la feina que estan destinats.

La multinacional nordamericana Clear Channel és l'empresa encarregada del servei de Bicing a la ciutat que compta amb uns 150 treballadors. La direcció de l'empresa no ha volgut fer declaracions a Betevé sobre aquest conflicte laboral.  Aquest any s'ha convocat un nou concurs per adjudicar el servei, però de moment, encara no s'han donat els resultats.