“Els sindicats no permetríem que s’utilitzés la policia per fer un boicot”

La Confederació Espanyola de Policia qualifica de “vergonyosa” la resposta política a les cues a l’aeroport

El secretari general de la CEP, Sebastián Hernández, considera que el col·lapse respon a una manca "d'agents i de mitjans" i ha corresponsabilitzat Aena de la situació. En una entrevista al programa 'bàsics', ha dit que s'està posant en perill la seguretat de l'aeroport.

Hernández ha criticat l'actuació política i ha afirmat que "els sindicats no permetríem que se'ns utilitzés per fer un boicot" en referència a la portaveu del govern català, Neus Munté, que ha acusat l'executiu central de "sabotatge" i "boicot premeditat". També ha criticat el delegat del govern central a Catalunya, Enric Millo, que ha demanat paciència. "No es pot demanar paciència si no s'han fet els deures" ha dit.

Ha afirmat que "durant molts anys s'ha estat fent una tasca molt superficial al control de passaports de l'aeroport de Barcelona" per manca d'agents i de mitjans i ha assegurat que moltes cabines informatitzades "estan inoperatives". S'ha queixat també que durant les hores punta -entre les sis i les set del matí, per exemple- "coincideixen fins a 14 vols i és impossible comprovar tots els passatgers". Per això, ha apuntat Aena com a responsable del col·lapse i s'ha preguntat "si no es podrien flexibilitzar més aquests vols".

El líder sindical ha dit que la manca d'agents i mitjans està posant en perill la seguretat a l'aeroport. "Durant molts anys hem estat en uns mínims d'exigència" ha dit. Com a exemple, ha explicat que tenen dificultats per fer la "tasca de retornats (impedir l'entrada al país dels passatgers mal documentats o que no compleixen la normativa)" perquè "no podem perdre temps aturant cada viatger per fer-li les quatre preguntes bàsiques".