Els Serveis Socials de les Corts demanen més voluntaris per al projecte Radars

L’objectiu és que aquestes persones puguin fer un millor seguiment telefònic de les persones grans que viuen soles

Al districte de les Corts hi ha 140 persones grans que formen part del projecte Radars: 80 d'elles al barri de la Maternitat i Sant Ramon i 60 al barri de les Corts. En concret, des de Serveis Socials demanen més voluntaris per al servei d'atenció telefònica, ja que en el cas de les Corts és insuficient i s'han d'espaiar molt les trucades.

El projecte Radars fa anys que està en marxa als barris de la Maternitat i Sant Ramon i les Corts. L'objectiu és fer un seguiment de les persones grans que viuen o se senten soles, de manera que puguin continuar sent independents  a casa seva, però amb el seguiment dels Serveis Socials.

D'una banda, Radars compta amb la col·laboració dels comerços de proximitat. Aquests, un cop s'adhereixen al projecte, fan un seguiment de les persones grans de més confiança que freqüenten el seu establiment i en cas de detectar algun problema, n'informen l'Administració. D'altra banda, es fa un seguiment telefònic amb voluntaris. Aquestes trucades es fan setmanalment, cada 15 dies o mensualment, depenent de les necessitats dels usuaris i també de la disponibilitat de voluntaris. És per això, que des dels Serveis Socials alerten de la necessitat de tenir més persones disposades a fer aquest servei de manera altruista, ja que en alguns casos, com el del barri de les Corts, n'hi ha pocs i les trucades s'han d'espaiar molt.

Segons els voluntaris, les trucades depenen molt de l'estat d'ànim de les persones grans. N'hi que tenen moltes ganes de parlar i d'altres que ja es veu que tenen feina i no en tenen tantes, assegura Montserrat Ané, voluntària del Centre de Serveis Socials de la Maternitat i Sant Ramon.