Els robatoris amb força a domicilis, l’objectiu dels Mossos d’Esquadra

Ho ha anunciat el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, en la celebració del Dia de les Esquadres, un acte marcat per l’atemptat terrorista a París

Els Mossos d'Esquadra s'han fixat com a principal objectiu combatre els robatoris amb força a domicilis. Ho ha dit aquest divendres en l'acte del Dia de les Esquadres el major del cos, Josep Lluís Trapero. L'any passat a Catalunya se'n van cometre 26.942, 74 de mitjana al dia. Per erradicar-los, els Mossos d'Esquadra posaran en marxa un grup polivalent que coordini totes les informacions i identificacions que es facin i alhora fan una crida a crear noves "figures delictives" que també castiguin "la invasió i l'afectació" que suposen aquests robatoris per als drets de les persones.

En el seu discurs durant l'acte del Dia de les Esquadres, Trapero ha dit que cal aconseguir que el concepte del domicili "sigui veritablement inviolable, jurídicament i socialment, el domicili ha de ser un temple sagrat de les persones", ha remarcat el major, que ha llançat un missatge als polítics, magistrats com el president del TSJC, Jesús María Barrientos, que era present en l'acte, i a la fiscalia que es creïn "figures delictives" que no només condemnin el lladre pel dany patrimonial causat, sinó també per "la invasió i l'afectació als drets de les persones" que suposa un robatori. "Caldria tenir més present que un robatori a domicili afecta drets com el dret a la llibertat, a la seguretat, a la intimitat, a la inviolabilitat del domicili o el dret a la propietat", ha insistit el major.

També ha anunciat que es posarà en marxa un grup polivalent que "coordini informacions i faci seguiment de les identificacions" que van duent a terme els diferents cossos de seguretat.

L'atemptat de París plana en el Dia de les Esquadres

La festivitat del cos dels Mossos d'Esquadra ha estat marcada per l'atemptat aquest dimecres a París, en què va morir un policia i dos més van quedar ferits. El conseller Jané ha reclamat, un cop més, que els Mossos participin en els òrgans internacionals de coordinació policial i s'integrin dins el CITCO (Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat) i la Taula d'Avaluació de l'Amenaça Terrorista. "Ens cal estar a tots activats i connectats", ha dit Jané, que ha tornat a reclamar al Ministeri de l'Interior que convoqui la Junta de Seguretat. Segons el conseller, el govern ha ofert cinc dates possibles al ministre, però encara no n'han rebut resposta.

En la seva intervenció, també ha destacat que aquesta setmana el govern català ha autoritzat la convocatòria d'una promoció de 500 nous mossos d'esquadra i ha anunciat que el seu objectiu és que, a finals de l'any 2020, en el cos hi hagi 18.300 efectius. Actualment n'hi ha uns 17.000, menys dels que marca l'Estatut.