Els restauradors del Mercat de Santa Caterina no volen les restriccions de la Boqueria

Es desmarquen així de la petició del Gremi de Restauració d’ampliar les limitacions a les parades de degustació a tots els mercats

Els restauradors al voltant del Mercat de Santa Caterina no veuen que les parades que ofereixen degustació dins del mercat siguin una competència deslleial. Creuen que les afirmacions del Gremi de Restauració de voler ampliar les limitacions d'aquest tipus de parada a tots els mercats de Barcelona els pot perjudicar. I de fet, aposten per fer més atractiva l'activitat que hi ha actualment a l'equipament.

Ni competència deslleial, ni que s'apliqui la restricció de la Boqueria a la resta de mercats municipals. Així ho veuen els restaurants que es troben al voltant del Mercat de Santa Caterina, un mercat cèntric, amb molta afluència de turistes i amb bones opcions de degustació. Els restaurants tot i això no creuen que limitar les parades que ofereixen menjar o begudes de consum immediat sigui una solució. Més aviat al contrari. Creuen que si es potencia l'activitat del mercat i es fa més atractiu als turistes, acabaran arribant-hi més clients potencials.

Els mateixos paradistes creuen que parlar de competència deslleial és fer-ne una gra massa. Asseguren que el Mercat de Santa Caterina segueix centrat en la venda per als clients de tota la vida i la degustació és un afegitó a l'activitat d'algunes parades. També creuen que el tipus de producte que poden oferir és molt diferent de la proposta molt més elaborada d'un restaurant.

Potser una de les virtuts del Mercat de Santa Caterina són els grans bancs que es troben just al davant. Aquí els turistes consumeixen les croquetes i els sucs que han adquirit dins del mercat i la possibilitat de trobar passadissos congestionats, com passa a la Boqueria, és molt menor.