Els opositors a la reforma de l’Abaceria porten la seva petició al Síndic de Greuges

Els crítics creuen que serà un projecte faraònic, però els paradistes defensen que l’obra té un suport ampli

Les entitats Gràcia cap a On Vas? i l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible malpensen de la futura reforma del Mercat de l'Abaceria i han anat a trucar a la porta del Síndic de Greuges per reclamar transparència. No veuen amb bons ulls que calgui destinar 33 milions d'euros a la reforma del mercat i temen que es tracti d'un projecte "sobrediomensionat".

Els opositors reclamen al síndic que ajudi a fer entenedora una inversió que consideren "desproporcionada" i denuncien que s'hagi triat un model, que inclou espais de degustació, similar al d'altres mercats com el de la Boqueria o el de Santa Caterina i pensat per atreure turistes.

També asseguren que en l'elaboració del projecte no hi ha hagut "una veritable participació veïnal". Alejandro García, de  Gràcia cap a On Vas? creu que l'Ajuntament hauria d'haver fet un procés participatiu en què hi poguessin dir la seva "tots els veïns, els organitzats i els que no".

Els responsables del mercat, en canvi, insisteixen que la reforma, pendent des de feia anys, es va definir amb un ampli suport dels paradistes. El portaveu de la junta de l'Abaceria, Geroni Magrans, remarca que també té el suport dels clients, que en una enquesta a peu de parada hi van donar el vistiplau en un 75 %.