Els ocupants de la nau del carrer de Puigcerdà reclamen solucions

Un any i mig després de formar-se l'assentament irregular més gran de la ciutat, el del carrer de Puigcerdà, al barri del Besòs, els seus habitants continuen reclamant solucions. Hi malviuen en molt males condicions. L'Ajuntament assegura que, en el marc del Pla d'assentaments irregulars, ja ha donat resposta a 18 persones en situació de vulnerabilitat extrema.

Segons el pla aprovat el mes d'octubre, el consistori ha donat allotjament temporal en habitatges compartits a un total de 18 persones que vivien en assentaments al districte de Sant Martí en condicions de vulnerabilitat extrema.

L'Ajuntament de Barcelona, a més, ha efectuat els últims dos mesos revisions tècniques en gairebé la totalitat dels solars i naus de Sant Martí. Algunes d'aquestes naus estaven ocupades i s'han desallotjat per, segons l'Ajuntament, qüestions de seguretat.

La Xarxa de Suport dels Assentaments posa sota sospita aquests desallotjaments exprés ja que, diuen, podria ser una manera de fer fora els ocupants sense necessitat d'una resolució judicial. Asseguren que, en alguns casos, no eren necessaris.

Cooperativa de ferrovellers

Una de les propostes que la Xarxa de Suport dels Assentaments considera que podria donar solució parcial als ferrovellers irregulars és la creació de cooperatives. Andrés García, advocat i membre de la xarxa, explica que és una proposta que va néixer dels mateixos ferrovellers i que "podria regularitzar la feina de molta gent". L'Ajuntament està estudiant aquesta possibilitat i no descarta que aquestes cooperatives puguin convertir-se en una realitat.