17 persones identificades i cap detingut en el desallotjament de La Carboneria

El desallotjament del CSO La Carboneria s'ha liquidat amb 17 persones identificades per la policia i cap detingut. L'operació, en què han participat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, ha acabat sense incidents i els membres del centre social ocupat han entregat les claus de l'edifici a les 15.30 h.

Després del desallotjament, unes 200 persones s'han desplaçat fins a la Facultat de Geografia i Història de la UB, al Raval, on s'han reunit en assemblea. Membres i simpatitzants del centre social ocupat han convocat una manifestació en suport del CSO La Carboneria i contra el desallotjament a les 20.30 h a la plaça de la Universitat.

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest migdia el CSO La Carboneria, una finca del barri de Sant Antoni ocupada des de fa cinc anys i mig. La cruïlla del Comte d'Urgell amb Floridablanca ha quedat tallada al trànsit per facilitar la feina als agents i també s'ha interromput la circulació a altres carrers del voltant. Els helicòpters hi han fet acte de presència i una quinzena de dotacions policials s'han situat sota l'estructura del carrer del Comte d'Urgell, que aixopluga els diumenges els llibreters de vell, mentre es du a terme l'operació. També s'hi han desplaçat vehicles dels Bombers i diverses ambulàncies. Tot i que algunes fonts han apuntat que s'han utilitzat canons de so, fonts dels Mossos ho han negat i han afirmat que no s'ha utilitzat cap mètode de dispersió.

La policia catalana ha identificat dues persones que s'han penjat a la façana, dues més que ho han intentat però que la policia els ho ha impedit i 13 persones més que es trobaven a l'interior de l'edifici.

[Imatge: @allosa-ajanovic / cap a les 13.30 h dues persones s'han penjat de la façana. Els agents s'han encarregat de baixar-los amb l'ajuda d'una grua de grans dimensions.]

Antecedents

Sobre La Carboneria, hi pesava des de la setmana passada una altra ordre de desallotjament. L'edifici del barri de Sant Antoni, molt cridaner pel mural gegantí de la façana, pintat pels okupes, està situat a la cantonada dels carrers del Comte d'Urgell i de Floridablanca. L'accés ha quedat restringit als vianants, que no poden apropar-s'hi. Fonts dels Mossos asseguren que s'ha triat la data i l'hora d'aquest dimecres perquè és quan creien que hi hauria menys gent a l'interior, si bé d'entrada no se'n sabia el nombre exacte. El desallotjament s'ha iniciat a les 12.30 hores.

Entre els vehicles desplaçats a la zona, s'inclou la grua de grans dimensions que s'ha utilitzat per arribar fins on hi havia els dos okupes penjats.

En la manifestació posterior que ha dut els concentrats davant La Carboneria fins a la Universitat de Barcelona, alguns simpatitzants del centre social ocupat han llençat contenidors a terra.