Els millors aprenents de ballarins de món se citen al festival IBStage

160 estudiants participen durant tres setmanes en aquesta prestigiosa escola d’estiu, que celebra la 9a edició

Tenen entre 12 i 22 anys i per poder participar en el festival IBStage han hagut de superar una audició i demostrar el seu talent. Els escollits han tingut 20 dies i un programa de preparació intens al costat de ballarins de les millors companyies de ballet clàssic d'arreu del món.

La diferència amb altres escoles d'estiu és que a l'IBStage no se'ls tracta com a alumnes sinó com si ja fossin professionals de la dansa. Això és el que explica la ballarina nord-americana Kyono Chantal: "Aquests dies he tingut un tast d'aquesta vida professional", diu. El nivell d'exigència és alt i, de fet, tots els alumnes han de superar una audició per poder-ne formar part. A canvi, però, obtenen resultats que es visibilitzen en una gala final.

A diferència dels anys anteriors, en aquesta edició la gala no serà al Liceu, sinó al Teatre Grec. A més, enguany, la recaptació és més solidària que mai: "Els beneficis de la gala es destinaran a la Fundació Ballet de Catalunya", explica Leo Sorribes, director de l'IBStage. I agefeix: "És un projecte que estem intentant posar en marxa perquè Catalunya tingui la seva pròpia companyia de ballet i que, de moment, no existeix."

Els espectacles de clausura se celebren el divendres 1 i el dissabte 2 de setembre a les 21:30 h. El Curs IBStage arriba així la novena edició, la cinquena a Barcelona després de 4 anys a Itàlia.