Els majoristes confien vendre aquesta temporada 12 milions de calçots

Segons Mercabarna, el fred ha afavorit que hi hagi molta producció i de molta qualitat

El consum de calçot va a l'alça. Així es desprèn de les previsions de vendes del Gremi de Majoristes de de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM), que calcula que aquest any vendran uns 12 milions d'aquesta hortalissa, un 6 % més que la temporada passada. La gran majoria provenen del Camp de Tarragona (60 %) i de l'entorn del Barcelonès.

Aquest any, la temporada de calçots va començar l'octubre passat i s'allargarà fins a Setmana Santa. Els més primerencs van arribar de les terres de Ponent, on aquest producte es va fent un lloc entre els majoristes. De moment, però, l'origen per excel·lència d'aquestes cebes tendres segueix sent el Camp de Tarragona, que n'aporta el 60 %. Prop del 40 % restant prové de les comarques barcelonines, que es consoliden com a segon origen de producció.

Pel que fa a la destinació final, el 25 % dels calçots que es venen a Mercabarna van destinats a la restauració. La resta es venen a detallistes i a supermercats. I és que, més enllà de les calçotades, aquest producte també ha guanyat protagonisme a les taules de les llars catalanes. Aquest any, a més, els amants d'aquesta hortalissa podran gaudir d'un bon producte. Segons els majoristes, el fred ha afavorit un producte de molta qualitat i a preus molt estables.