Els familiars del professor mort per un alumne amb una ballesta reclamen un milió d’euros

Els pares i germà d’Abel Martínez han presentat una demanda al jutjat ja que el Consorci d’Educació no ha contestat a la reclamació administrativa

El pares i el germà del professor Abel Martínez, mort a mans d'un alumne en ser atacat amb una ballesta, han presentat aquesta setmana una demanda judicial per reclamar un milió d'euros en concepte d'indemnització al Consorci d'Educació de Barcelona. Els familiars ja havien presentat aquesta reclamació per via administrativa, però no han rebut resposta de l'Administració. Des del Consorci asseguren que l'expedient està pendent de dictamen i esperen que s'arribi a un acord.

La família d'Abel Martínez ja havia fet una reclamació de responsabilitat patrimonial xifrada en un milió d'euros al Consorci d'Educació, integrat per la Generalitat i l'Ajuntament, ja que consideraven que va haver-hi errors de seguretat i les mesures de control van fallar el dia en què va morir el docent.

En una entrevista a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, la gerent del Consorci d'Educació de Barcelona, Mercè Massa, assegura que "l'expedient està pendent de dictamen" per resoldre "el que correspon" a la família i ha desitjat "que això es pugui fer amb acord".

Després de dos anys del succés, la família i el seu advocat asseguren que el Consorci d'Educació de Barcelona no els ha respost i per això han decidit presentar una demanda al jutjat contenciós administratiu. En aquella ocasió reclamaven 450.000 euros per a cada un dels progenitors de la víctima, pels danys morals i perquè depenien econòmicament del fill, i 100.000 euros per al germà, en concepte de danys morals.

Escolteu l'entrevista sencera aquí: