Els experts reclamen més formació per evitar abusos envers els infants

Barcelona ha acollit una jornada sobre prevenció i atenció del maltractament i l'abús sexual infantil, en què han participat més de 300 professionals amb experiència en aquest àmbit. Durant l'acte s'ha remarcat la necessitat de coordinar els recursos sociosanitaris i educatius en els protocols d'actuació i que siguin menys burocràtics i agilitzin les denúncies.

Els experts han alertat de la manca de formació dels professionals d'alguns centres educatius, esportius i de lleure. Han proposat oferir formació i xerrades als infants per tal que puguin identificar indicis d'abús i explicar-ho a les famílies o l'escola. Des del consistori s'ha explicat que s'està treballant en aquests canvis, però han reconegut que encara no tenen cap calendari per aplicar-los el curs que ve.

En aquestes jornades hi ha participat el pare que va destapar el cas dels abusos a l'escola dels Maristes de Sants-les Corts. Manuel Barbero ha valorat positivament que el consistori analitzi els protocols existents i busqui millores. Ha reivindicat, però, que s'activin serveis d'atenció a les víctimes d'abusos en la infància, tant joves com adults, ja que actualment no existeixen. Ha dit que ell també va patir abusos i que no ha disposat d'aquest tipus de suport.