Els estibadors neguen que estiguin fent vaga encoberta al port

El comitè d’empresa s’ha reunit aquest matí i després ha organitzat una assemblea informativa amb uns 600 treballadors

Els treballadors diuen que no es neguen a liberalitzar el sector però volen evitar acomiadaments i pèrdua de condicions laborals. Demanen fer el procés de manera pactada per evitar un expedient de regulació d'ocupació. Asseguren que els drets que tenen han estat fruit de lluites sindicals des de fa generacions i que no hi volen renunciar. D'altra banda, els camions que han de carregar i descarregar al port asseguren que es generen cues quilomètriques, fet pel qual s'han reduït el nombre de trajectes que poden fer. Els estibadors faran vaga els dies 20, 22 i 24 de febrer.

Mentre els estibadors estaven reunits en assemblea a l'edifici d'Estibarna, en alguns moments s'han generat cues de camions just al davant. En pocs minuts han pogut entrar a l'espai de càrrega i descàrrega de contenidors i les cues s'han solucionat. Segons Albert Gil, un membre del comitè d'empresa, els prop de 600 treballadors que han participat a l'assemblea eren "als que no els tocava treballar, la resta han treballat amb normalitat" i per això en cap moment no s'hauria aturat el servei. El comitè d'empresa nega que hi hagi cap vaga encoberta. Asseguren que els estibadors treballen amb normalitat i que les assemblees es fan fora d'hores de feina.

Unes declaracions que xoquen amb el testimoni de diversos transportistes. Els darrers dies han treballant menys i per carregar i descarregar han hagut d'esperar hores Miquel Ventura, un transportista que assegura que ahir va esperar set hores al recinte del port per carregar un contenidor. "Normalment fem dos o tres viatges, ara amb prou feines en fem un. Els estibadors estan reclamant els seus drets i ens hem d'aguantar, treballen més lent del normal i com són tants camions generen cues", explica el conductor de camions.