Els estibadors cancel·len les vagues previstes per a les properes setmanes

Els sindicats de treballadors i la patronal Anesco han arribat a un principi d’acord per garantir la subrogació de tota la plantilla

Els treballadors de l'estiba han desconvocat les cinc jornades de vaga que havien convocat aquesta setmana i la vinent. Els sindicats han decidit cancel·lar les aturades després d'arribar a un principi d'acord amb la patronal Anesco que garanteix el manteniment del lloc de feina a tots els estibadors.

Concretament, s'han acostat posicions per garantir la subrogació de tota la plantilla i que es mantindran les condicions laborals que tenen actualment. Sindicats i patronal es tornaran a reunir dijous i esperen poder tancar un acord definitiu abans del cap de setmana.

D'aquesta manera, es cancel·len les aturades previstes per a aquest dimecres, 24 de maig, i divendres, 26 de maig, així com els tres dies de vaga que s'havien convocat la setmana vinent: el 29, 31 i 2 de juny. Les vagues que sí que es mantenen, fins a nou avís, són les del 5, 7 i 9 de juny, segons ha informat Antolín Goya, de la Coordinadora de Treballadors del Mar.

Contra la liberalització del sector

Les aturades es van convocar el 18 de maig, després que el Congrés dels Diputats va donar llum verda a la reforma de la llei de l'estiba. Amb aquest canvi, el Govern espanyol pretén liberalitzar el sector i adaptar-se a la normativa europea, però els treballadors asseguren que és un pas endavant per precaritzar la seva feina i no hi estan d'acord.