Els esports de roda petita, estrelles del Roda x Barcelona

L’esdeveniment esportiu arriba a la segona edició amb gran èxit de participació i de públic

La festa del Roda x Barcelona s'amplia a dos dies i arriba a vint entitats involucrades. L'Ajuntament de Barcelona i la Federació Catalana de Patinatge uneixen esforços per engrescar a tothom en la pràctica dels esports de roda petita. Disciplines com l'hoquei patins, el patinatge, l'skate, l'scooter, el roller alpí es dónen cita en formats de petits tornejos, classes, sessions d'exhibició i competicions professionals. Tot plegat, amb la mirada posada en els World Roller Games del 2019 que organitzarà la ciutat comtal.

Aquest cap de setmana l'Avinguda de Martí Codolar al barri d'Horta-Guinardó s'ha vestit de festa per acollir la segona edició del Roda per Barcelona.

Una manera ben divertida de donar visibilitat als esports de roda petita entre el públic barceloní.

Els assistents han pogut gaudir de disciplines tant diverses com l'hoquei patins, l'scooter, el patinatge i el patí alpí, una de les modalitats més curioses que recorda molt a l'esquí tradicional però en aquest cas sobre rodes.

Tot i ser un esport de recent creació, el patí alpí està forjant grans campions com el Marc Morera, un jove que ja forma part de la selecció espanyola i participa en competicions internacionals.

L'Ajuntament de Barcelona conjuntament amb la Federació Catalana de Patinatge organitzen el Roda per Barcelona, que es consolida com un espai esportiu de referència a la ciutat.

De la mateixa manera, l'agenda d'activitats del Roda per Barcelona vol fomentar d'una banda la participació de persones amateurs en les diferents disciplines del patinatge, però també vol ser una finestra per a l'exhibició de talents professionals de tot el món.

En tot cas, un bon tastet d'aquests esports que en el futur tindran cita oficial a Barcelona, amb la organització dels World Roller Games del 2019.