El grup Demòcrata i ERC creuen que el govern ha fet el ridícul amb l’electricitat

Els dos grups municipals coincideixen a demanar que la gestió de l’electricitat es vinculi a l’Associació Catalana de Municipis

Francina Vila, regidora del Grup Municipal Demòcrata, dubta dels "motius ideològics" que han impulsat al govern a tirar endavant el concurs amb un plec de clàusules que "ja se sabia que seria impugnat i no prosperaria". Vila ha titllat de "ridícula" l'actuació del govern mentre que el portaveu del Grup Municipal d'Esquerra, Jordi Coronas, ha denunciat que l'Ajuntament "governa a cop de titular". També ha afegit que cap grup municipal va ser consultat a l'hora de tirar endavant el concurs i, per això, ha afegit que "el resultat ha estat fulminant".

Els dos grups municipals han coincidit a demanar que s'opti per adherir Barcelona a la compra agregada d'electricitat que gestiona l'Associació Catalana de Municipis que, segons els regidors, permetria signar un contracte amb un import inferior al que ara paga l'Ajuntament.

El regidor d'Electricitat, Eloi Badia, ha assegurat que s'utilitzarà un format similar al de l'associació alhora de signar el conveni que ha de servir per gestionar l'electricitat, fins que no s'adjudiqui definitivament la partida un cop reformulat el concurs. Badia ha afegit en roda de premsa que l'Ajuntament recorrerà igualment la sentència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.