Els centres cívics funcionaran també com a teatres i sales de concerts

L’Ajuntament engega el Barcelona Districte Cultural amb els barris com a protagonistes. El nou circuit inclou propostes musicals, de teatre, dansa i circ

Se'n faran dues edicions anuals, una del maig al juny i l'altra a la tardor, amb 88 actuacions programades, totes gratuïtes. L'Ajuntament vol crear una programació "heterogènia" que combini els artistes ja consolidats amb el descobirment de nous talents locals. També es crearà la figura del "connector cultural", l'encarregat de descobrir els nous artistes i les comuntiats més actives de cada barri.

Els centres cívics i els ateneus són els grans protagonistes del Barcelona Districte Cultural. Són els espais triats on es faran les actuacions i, a més a més, han estat els gestors d'aquests espais els responsables de la selecció que s'ha fet per aquesta primera edició. Les propostes triades són molt diverses. Des d'artistes ja consolidats com l'actor i músic Marc Martínez, fins a grups emergents i menys coneguts, com els rumbers de La Màlaga. Una primera edició on també actuaran: les companyies Patricia Palomares i Zero en Conducta, les 2Princeses Barbudes, Les Impuxibles, Mumusic Circus, Nakany Kanté, Quartet Brossa, Sònia Gómez, Toni Mira/Nats Nus.

Les actuacions es faran principalment en cap de setmana. En la primera edició, del maig al juny, hi ha 13 espais que acolliran la programació, un per districte, excepte a Sant Andreu i Sant Martí on n'hi haurà dos. A partir del 2018, quan es consolidi la iniciativa, els escenaris ja seran una vintena i es preveu que s'hi programin fins a 300 actuacions. També creixerà el pressupost. Si aquest any es destinaran 140.000 € a la contractació, l'any vinent es preveu arribar als 350.000 €.