Els barcelonins volen que Colau s’impliqui en l’1-O, segons una enquesta del diari ‘Ara’

El 82,6 % dels simpatitzats dels comuns a la capital catalana volen que l’Ajuntament de Barcelona s’impliqui en el referèndum

El diari 'Ara' publica aquest diumenge una enquesta que conclou que el 70,3 % dels barcelonins creuen que l'alcaldessa "ha de cooperar amb la Generalitat i permetre que s'utilitzin els locals municipals".

Segons els sondeig, el 82,6 % dels simpatitzats dels comuns a Barcelona són partidaris que Colau s'impliqui en la celebració del referèndum el pròxim 1 d'octubre. I el 58,1% dels socialistes barcelonins enquestats també estan a favor d'aquesta implicació. En canvi, un 37,2% dels socialistes de la capital catalana prefereixen que l'Ajuntament de Barcelona en quedi el marge. Una enquesta que surt publicada abans que l'alcaldessa Ada Colau hagi decidit la implicació de l'Ajuntament de Barcelona respecte al referèndum.

Les xifres canvien quan ens fixem en el conjunt de Catalunya. Aquí els simpatitzants dels comuns estan més igualats pel que fa a si s'ha de donar suport o no al referèndum. Segons l'enquesta del diari Ara, el 40,24 % volen que s'hi doni ple suport, a un 39,0 % els sembla bé el posicionament que s'ha pres des del partit i a un 8,5 %  els agradaria que la formació s'oposés al referèndum.