Els avis tornen a l’escola per trencar la bretxa digital

Quatre centres educatius de les Corts participen en la iniciativa Compartint experiències

El projecte, que combina l'aprenentatge amb el servei a la comunitat, intenta apropar dues generacions i fer més estreta la bretxa digital que existeix entre les dues. Alumnes d'ESO i usuaris del Casal de Gent Gran Can Novell es troben mensualment. L'associació El Parlante dinamitza les sessions.

Els avis del districte de les Corts tornen a l'escola per participar en el projecte Compartint experiències. Es tracta d'un projecte en què els alumnes d'ESO es troben amb gent gran del barri un cop al mes per compartir experiències i coneixements. Així, segons explica Raquel Rei, dinamitzadora de l'associació El Parlante, la gent gran va a l'escola i aprèn amb la gent més jove, mentre que la gent jove també aprèn de les coses que els explica la gent gran.

El projecte se centra principalment en l'aprenentatge en l'àmbit de les noves tecnologies per intentar minimitzar la bretxa digital que existeix entre les dues generacions. En les dues últimes sessions que han fet a l'Escola Sant Ramon Sagrat Cor, en què han participat els alumnes de 4t d'ESO, s'han centrat en els jocs. En una primera sessió, els avis van ensenyar als joves els jocs tradicionals i de la seva joventut; en la segona, els joves van ensenyar a la gent gran a utilitzar mòbils, portàtils i tauletes per poder divertir-se amb jocs més moderns.

El projecte està impulsat pel Casal de Gent Gran Can Novell amb el suport del districte de les Corts i el Centre de Recursos Pedagògics i s'inspira en una primera experiència de col·laboració de entre el casal i l'Escola Sant Ramon Sagrat Cor. El darrer curs se'n va fer una prova pilot en què van participar dues escoles del districte i els bons resultats han fet que ara ja n'hi participin quatre.