Els alcaldes de l’AMI i l’ACM acorden anar a declarar per l’1-O

Convoquen els batlles a una mobilització de protesta aquest dissabte a les 12 h a la plaça de Sant Jaume

Els batlles que formen part de l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis han acordat que compareixeran davant del fiscal si els citen a declarar com a investigats per cooperar en l'organització del referèndum de l'1-O perquè, assenyalen, no tenen res a amagar.

La decisió s'ha pres després que el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, hagi enviat una instrucció a les fiscalies provincials per investigar els 712 alcaldes que van signar el decret de suport del referèndum independentista de l'1 d'octubre.

La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, ha criticat que "voler fer declarar 700 alcaldes per un decret de caire polític és molt greu" i ha denunciat que es tracta "d'un fet sense precedents". El president de l'ACM, Miquel Buch, ha explicat que des de les entitats coordinaran l'atenció jurídica per donar suport a tots els alcaldes encausats per la fiscalia i ha anunciat una mobilització aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per "mostrar el rebuig a la justícia que persegueix urnes".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat el suport als alcaldes investigats en aquest tuit: