El TNC presenta una temporada per arribar a tothom

La temporada 2016-2017 del Teatre Nacional de Catalunya serà una combinació d'obres clàssiques, propostes arriscades i també espectacles de música i familiars. En total seran 24 funcions i concerts amb l'objectiu d'arribar encara a més públic. El director artístic del TNC, Xavier Albertí, en el seu quart any al capdavant del teatre, té el repte de superar l'èxit de la temporada passada, que va arribar als 127.790 espectadors. Aquesta xifra va suposar el 92 % de l'ocupació.

Per això Albertí ha optat per intentar eixamplar el ventall d'espectacles per atreure més públic. No hi faltaran grans clàssics com 'Ricard III', que protagonitzarà Lluís Homar, o 'La Celestina', dirigida per José Luis Gómez. Tornaran èxits de la temporada passada com la versió del 'Molt soroll per a no res', que va presentar Àngel Llàcer, i es farà una especial atenció a clàssics catalans amb l'obra de Josep Maria de Segarra 'La fortuna de Sílvia', protagonitzada per Laura Conejero, i una nova versió de Sergi Belbel de 'La senyora Florentina i el seu amor Homer', de Mercè Rodoreda. Per primera vegada també es podrà veure una obra de Bernard-Marie Koltès, serà 'En la solitud dels camps de cotó'.

També hi haurà lloc per al risc amb propostes com 'Body sushi', de Francesc Meseguer, 'El coratge de matar', de Lars Norén, que serà la primera obra de teatre de la temporada, o 'A tots els que heu vingut', de Marc Rosich, que parteix de la confessió de l'expresident Pujol.

La música tindrà un paper important en la nova temporada, començant amb l'espectacle inaugural 'L'aplec del remei', de Josep Anselm Clavé', i també hi ha programat un concert espectacle d'Obeses.

La programació familiar inclou obres com 'El somni de Gulliver', de Roland Olbeter, l'espectacle de dansa 'Zaquizamí', de la Companyia Roberto G. Alonso, i 'Els perseguidors de paraules', de Marc Artigau i Queralt.

També hi haurà espectacles monogràfics sobre Joan Brossa i Ramon Llull.