El temps per al cap de setmana llarg: tardes amb xàfecs i tronades

Les tempestes seran freqüents a l’interior i muntanya i més localitzades a prop del mar

Aquest divendres s'inicia el cap de setmana llarg de la segona Pasqua. Tres dies de descans en els quals voldrem aprofitar el temps lliure. Aquí t'expliquem el temps segons el punt del territori on vagis i si et quedes a Barcelona.

D'entrada cal dir que serà un cap de setmana meteorològicament primaveral, amb una mica de tot i a gairebé tot arreu. Això implica que tindrem moments amb sol, però també xàfecs i tempestes que podran ser puntualment forts.

A Barcelona:

Sembla que tant dissabte com bona part de diumenge la ciutat podria quedar al marge de la inestabilitat de tarda. Els matins seran força assolellats, tot i la presència d'alguns núvols inofensius. A les tardes creixeran nuvolades, però les més actives quedaran al prelitoral. No és impossible algun ruixat dissabte al vespre, però aquesta probabilitat serà molt més elevada la tarda-nit de diumenge i, especialment, dilluns, que es presenta més gris i amb risc d'alguns xàfecs forts. Tot i això, no farà fred i la temperatura màxima continuarà al voltant dels 20ºC.

A la resta del litoral:

Dissabte i diumenge seran en conjunt de bon aprofitar. Malgrat tot, no és impossible que algun ruixat de tarda pugui visitar dissabte alguns punts del sud de la Costa Brava o el nord de la costa barcelonina. Diumenge a la tarda els ruixats podrien ser més freqüents, sobretot a la Costa Daurada i s'aniran estenent a la resta del litoral entre la nit de diumenge i dilluns, quan la pluja podrà visitar moltes comarques costaneres. Ambient suau al migdia i sense fred de nit.

A l'interior:

Serà una de les zones amb un temps més complicat. Els matins encara es podran aprofitar a l'aire lliure, però a partir del migdia ja podran caure xàfecs i tempestes forts, que seran més probables i intensos a prop de les muntanyes del prelitoral i a tocar del Prepirineu. S'iniciaran per aquestes dues zones però amb els pas de les hores podran arribar fins i tot a ponent. Dilluns s'entreveu més gris i amb xàfecs i tronades possibles ja de bon matí. Podran ser puntualment forts i amb calamarsa o pedra.

Als Pirineus:

Un altre dels indrets que més aigua pot arreplegar aquests dies. El sol matinal durarà ben poques hores i ràpidament es veuran grans núvols que anunciaran les tempestes que cauran a partir del migdia. Les pluges descarregaran amb força al vessant sud del Pirineu i al Prepirineu, i podran ser més febles i aïllades al vessant nord. Hi ha risc de calamarsa o pedra.

Recordeu que es tracta d'un pronòstic que pot canviar notablement, perquè és per d'aquí a quatre dies. Us convidem a seguir el compte @btveltemps, on tindreu tota la informació actualitzada.