El temporal remet i el port recupera l’activitat, però les platges continuen tancades

Tot i que el temporal de mar i vent ja està a les acaballes, encara es manté activat el Pla bàsic d'emergències pel mal estat de la mar. El port va recuperant la normalitat, però encara estan tallats els accessos a les platges de la ciutat.

Aquest dilluns al matí les conseqüències del temporal són encara ben visibles. A part de les tanques i el cordó que indiquen que no s'hi pot accedir, ha desaparegut un bon tros de sorra. Al Bogatell, per exemple, això fa que ara hi hagi un desnivell considerable entre la sorra i l'aigua. També donen mostra de la virulència del temps durant el cap de setmana les plataformes de fusta que s'utilitzen per accedir a les platges o posar-hi les dutxes i que l'aigua va desplaçar.

Tot i la prohibició d'accedir a les platges, el temps més calmat ha fet que molts passejants entressin igualment a la sorra. La Guàrdia Urbana patrulla per la zona i per megafonia els demana que marxin de la platja. Segons fonts municipals, les platges continuaran tancades mentre es mantingui activat el pla d'emergències per mal estat de la mar i es calcula que aquest es mantindrà fins demà al matí.

El port recupera la normalitat

Al port, aquest dilluns al matí ja s'hi veia més maniobres de les d'un dia normal, amb els pràctics, redoblant esforços o guiant els vaixells que entraven i sortien. Per a aquest dilluns l'operativa és de 29 de vaixells entre entrades i sortides. El trànsit marítim va començar a recuperar-se aquest diumenge a partir de les sis de la tarda, quan van poder sortir els primers ferris i creuers. Precisament els ferris que han d'arribar fins a les Balears han sortit aquesta nit però ho han fet amb molta més lentitud. A banda del mal estat de la mar encara s'ha d'acabar de normalitzar l'operativa del port i això provoca que tot el trànsit s'endarrereixi.