El teatre de titelles La Puntual modernitza ‘La rateta que escombrava l’escaleta’

El titellaire Eugenio Navarro celebra 40 anys de professió versionant aquest conte tan popular

El teatre La Puntal consolida la seva línia de producció d'espectacles de titelles basat en contes universals. Aquest cop han versionat el conte de la rateta que escombrava l'escaleta, tot modernitzant-lo. En aquesta producció de la dramatúrgia de Raquel Loscos hi ha participat fins a 11 professionals de l'escenografia, la il·luminació, la caracterització dels personatges, la música i la construcció.

La història transcorre a les bambolines d'un teatre. Els protagonistes són la Greta i el seu amic, el ratolí tramoista Reynaldo. La Greta és tota una artista, malabarista, trapezista i equilibrista, i,  a més a més, escombra el teatre.

Sota l'escenari es troba un dineret, com al conte de tota la vida, però els seus plans per a aquests diners no tenen res a veure amb els de la història original. “Ella es nega a comprar-se un llacet rosa per a la seva cua i el que vol fer és un gran espectacle de teatre", explica Eugenio Navarro, director de l'obra. Però necessita que algú l'acompanyi i tots els animals que van passant venen a una audició per ser el company escènic de la Greta, la rateta. En aquesta versió del conegut conte popular, els animals protagonistes són artistes teatrals.

En aquesta obra, Eugenio Navarro actua acompanyat de la jove titellaire Glòria Arrufat, amb qui ja va estrenar 'Patufet' el 2015. El text el signa Raquel Loscos i la direcció escènica va a càrrec de Néstor Navarro.

Al novembre Eugenio Navarro va celebrar 40 anys de professió. Al llarg de la seva carrera ha evolucionat com a titellaire, a l'igual que l'ofici, adaptant-se als nous temps, “hi ha noves tecnologies en molts espectacles, projectors, retroprojectors, és infinit aquest món, mai no trobaràs dues companyies, dos titellaires que fan servir la mateixa tècnica o que construeixen de la mateixa manera”, explica Navarro.

Amb aquest nou muntatge, La Puntual consolida la seva línia de producció d'espectacles de titelles basats en contes universals o coneguts amb una nova lectura.

‘Greta, la rateta que escombrava l'escaleta’ s'estrenarà aquest dijous i es podrà veure de dijous a diumenge fins al 30 de juliol.