El tancament del Parc Güell s’ajorna a l’any que ve

El govern municipal retarda fins a principis de 2013 el tancament a turistes de la part monumental del Parc Güell i el cobrament d'entrades. Així ho ha confirmat aquest dimarts a la Comissio de Cultura de l'Ajuntament la regidora de Gràcia, Maite Fandos, a instància de l'oposició.

Fandos ha dit que el govern treballa encara en la proposta de com tancar la zona i quina fórmula aplicar per a la compra d'entrades, un sistema que en principi estava previst posar en marxa aquesta tardor. Tots els grups de l'oposició han demanat celeritat al govern per trobar solucions a la massificació del Parc Güell. Segons dades que ha donat l'Ajuntament, el parc va rebre de mitjana al juliol 25.000 visites diàries, de les quals, el 97.6% eren turistes.

A la Comissió de Cultura d'aquest dimarts, Maite Fandos ha afirmat que vol presentar la proposta als veïns els propers mesos i després traslladar un informe en comissió municipal per debatre’l. La regidora també preveu posar en marxa el cobrament d'entrada a principis de 2013, una vegada el pla estigui tancat i sigui una època de menor pressió turística.

Pel que fa a l'entrada gratis dels barcelonins, ha d’avalar-se jurídicament, ja que una normativa europea impedeix discriminar entre ciutadans europeus. L’Ajuntament encara estudia dues vies que Fandos no ha concretat, però ha insistit que amb els veïns del parc no hi ha d’haver cap problema perquè hi entrin de forma gratuïta i que el consistori els enviarà una entrada perquè accedeixin sense pagar.