El Suprem decidirà si l’activitat d’Uber és legal o no

L’alt tribunal admet a tràmit un recurs de la Generalitat i ara decidirà quina és la llei que la regula

El debat obert per Uber continua sent un debat judicial. Ara el Tribunal Suprem haurà de decidir si la companyia s'ha de sotmetre a la normativa de transports i, per tant, si requereix autoritzacions per operar a l'estat. L'alt tribunal ha admès un recurs de la Generalitat contra la sentència d'un jutjat de Barcelona que havia anul·lat una multa del govern català de 4.001 € a Uber.

El dilema del Suprem serà decidir si Uber s'ha de regir per la normativa de transports o no. És important perquè si queda inclosa en el paraigua de la llei significa que per operar li calen les autoritzacions necessàries i, per tant, no pot posar en contacte usuaris i conductors si no té la llicència pertinent. L'altra opció és que el Suprem es decanti per excloure la companyia d'aquesta llei i, per tant, es beneficiaria de la llibertat de serveis d'internet.

Per tant, el debat obert per l'aplicació continua sent en part un debat judicial. Ara el Suprem ha admès a tràmit un recurs de la Generalitat contra la decisió d'un jutge de Barcelona que va anul·lar una multa de 4.001 € del govern català a la companyia. Admet el recurs perquè ho considera important per la possibilitat de crear jurisprudència.