El sindicat USTEC-STEs embolica de groc el Consorci d’Educació a favor de la vaga

La comunicat educativa escalfa motors per a la vaga del 24 d'octubre. Aquest matí, USTEC-STEs ha empaperat de color groc (símbol de la protesta del sector educatiu) la bastida de les obres de l'edifici del Consorci d'Educació, ubicat a la plaça d'Urquinaona. Aquest és un dels actes de la campanya "Pintem Catalunya de groc" que des d'avui i fins diumenge pretén sumar suports a la manifestació de dijous.

Aquesta mobilització és l'antesala de la vaga general d'educació convocada per al 24 d'octubre. Els sindicats majoritaris de l'ensenyament criden l'escola pública i concertada a sumar-se a la protesta per mostrar el rebuig a la LOMCE aprovada pel Parlament espanyol, i coneguda com a llei Wert. Alhora, la protesta és per aturar també el desplegament de la llei catalana d'educació. La vaga pren com a bandera la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana.

Altres reivindicacions que han motivat aquesta vaga són l'exigència d'uns pressupostos sense retallades: tant pel que fa a les retallades educatives com les salarials; els sindicats convocants reclamen la recuperació de les condicions laborals i la defensa dels llocs de treball. Entre aquestes reivindicacions es troba la de cobrir totes les substitucions des del primer dia, amb les contractacions exclusives de mitja jornada i sencera amb el salari corresponent.