El síndic de greuges investiga possibles irregularitats en les proves d’accés als Bombers

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha decidit investigar "d'urgència" les possibles irregularitats en les proves d'accés al cos de Bombers de Barcelona. Ribó demanarà informació a l'Ajuntament en relació amb les oposicions de l'11 d'octubre passat, les suposades desigualtats en el temps atorgat als aspirants i l'opacitat en els criteris d'avaluació.

Els opositors a entrar al cos de Bombers de Barcelona van denunciar a BTV diverses irregularitats en la prova pràctica de l'especialitat d'electricitat. Entre les suposades anomalies que denuncien destaca el fet que no es van aplicar les mateixes normes a totes les aules, que hi havia preguntes teòriques no pertinents i que no es va explicar com es valorarien els exercicis ni quines parts puntuaven més.

Segons el síndic, si es confirmen els greuges es tractaria d'una vulneració dels principis d'igualtat i de transparència en l'accés a l'ocupació pública i en la selecció de personal de les administracions. Rafael Ribó, per tant, ha demanat d'urgència la informació pertinent a l'Ajuntament, perquè tant la deliberació del tribunal respecte a les queixes dels aspirants com la publicació dels resultats de les proves estan previstos per a aquesta setmana.