El síndic de greuges demana més mesures per frenar la venda ambulant irregular

Rafael Ribó dona per acabades les reunions de coordinació amb la Generalitat, la Delegació del Govern espanyol i els ajuntaments

Toc d'atenció del síndic de greuges a les administracions públiques perquè avancin en la lluita contra la venda ambulant irregular. Després de la tercera i última reunió amb representants de les diverses administracions implicades (Generalitat, Delegació del Govern espanyol a Catalunya, Port de Barcelona i ajuntaments), Rafael Ribó ha anunciat el final d'aquestes trobades i ha instat les institucions "a governar" i a "activar més mesures per frenar el 'top manta'".

Ribó ha lamentat la manca de dades concretes per quantificar l'abast d'aquest fenomen i ha avisat que la venda a la manta persisteix. El síndic, a més, ha assegurat que "les propostes i els compromisos acordats per les administracions implicades han resultat encertades, però insuficients".

Durant la reunió, el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Oriol Amorós, ha anunciat que la Generalitat disposa d'un pressupost d'un milió d'euros per dur a terme polítiques d'inserció laboral que podria donar cobertura aproximadament a 170 venedors ambulants que s'hi vulguin acollir. Així mateix, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha explicat que dijous el govern municipal presentarà una cooperativa que podria donar feina a una quinzena de persones més.

De tot plegat el síndic, Rafael Ribó, n'ha parlat durant una entrevista en directe a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm.

Escolteu-ho aquí: