El sector dels drons s’exhibeix en una nova fira a Barcelona

The DroneShow està dedicat sobretot a professionals però també s’hi fan exhibicions per al gran públic

El món dels drons és en ple creixement i cada vegada són més les aplicacions professionals que aquests aparells voladors són capaços d'assolir. Tant és així que, per primera vegada, Barcelona acull aquest dimecres i dijous una fira dedicada a aquest fructífer sector, The DroneShow. Se centra, sobretot, en el món professional però a partir de les sis de la tarda obre també al públic general, que pot gaudir d'exhibicions de drons.

Segons expliquen els organitzadors de The DroneShow, actualment a Espanya hi ha uns 25.000 drons operatius, una xifra que, calculen, podria multiplicar-se gairebé per 10 els propers tres anys. De fet, afegeixen, en només dos anys s'han creat 1.800 empreses que operen amb drons a l'estat espanyol i s'han reconegut mig centenar d'escoles per formar pilots d'aquests aparells.

Aquestes xifres són la prova que el sector és en un bon moment. Una de les claus de l'èxit és la versatilitat d'aquests aparells, que permeten dur a terme gran varietat de tasques a un cost baix. En el món audiovisual, per exemple, els drons fan possible plans aeris espectaculars molt més dinàmics que els que abans es feien des de dalt d'un helicòpter. Cada cop són més sofisticats i permeten aixecar més pes. Això ha permès incorporar-hi càmeres i objectius de cinema que ofereixen la màxima qualitat d'imatge.

Més enllà del món audiovisual, diversos sectors estan apostant pels drons. Poden servir per a la topografia, per dur a terme tasques agrícoles, per pescar, o com a aparells de vigilància (fronteres, forestal...). A The DroneShow es poden veure diverses mostres de la versatilitat d'usos que estan adquirint aquests ginys, com el dron policia de l'empresa Dron4Work. Diversos cossos policials europeus, expliquen des de l'empresa, ja s'estan interessant per les possibilitats d'aquest producte. Empreses com Amazon també estan experimentant amb els drons missatgers, capaços de dur paquets a domicili. De moment se n'estan fent proves pilot però podrien esdevenir una realitat en un futur.

El pastís professional creix però també ho fa el recreatiu. Fer volar drons, simplement, per divertir-se. I aquí el màxim exponent són els de carreres. The DroneShow, a partir de les sis de la tarda, obre portes al gran públic, que pot assistir a demostracions d'aquests tipus d'esdeveniments en un circuit d'obstacles.