El Saló del Còmic inaugura una edició protagonitzada per zombis

El Saló del Còmic obre portes aquest dijous a la Fira de Barcelona. Fins diumenge s'hi presentaran les principals novetats del món de les vinyetes, cada vegada més relacionat amb els productes audiovisuals. Els zombis protagonitzen bona part d'aquesta 29a edició.

Tarzan és una altra de les estrelles del Saló del Còmic amb una exposició que recorre les diferents adaptacions que s'han editat del clàssic creat per Edgard Rice Burroughs. Amb la recuperació d'aquest material, la mostra també posa de manifest la importància de la conservació del material antic.

Espai solidari amb el Japó

L'edició d'enguany se solidaritza amb les víctimes del terratrèmol del Japó i acull una exposició de dibuixos que se subhasten a Internet per recaptar fons. També hi haurà un espai dedicat als gats, les històries dissenyades pel cop d'estat del 23-F i els zombis. Aquests personatges protagonitzen una exposició, un taller de maquillatge, un concurs i una triple sessió de pel·lícules al cinema Urgell.

Més enllà dels personatges de ficció, el saló presentarà la primera botiga virtual d'Espanya dedicada a la venda de còmics en format digital. El sector és conscient de la relació que existeix entre els còmics i el consum de productes audiovisuals així com amb els videojocs, molt presents a la fira.

Descomptes amb el carnet de les biblioteques

L'entrada al saló costa sis euros, però gràcies a un conveni amb les biblioteques públiques de la Generalitat, els usuaris que tinguin el carnet d'aquests equipaments poden adquirir l'entrada per quatre euros.