El rugbi subaquàtic busca finançament per anar a Europa

La selecció espanyola fa una campanya de micromecenatge per poder anar als Europeus

El rugbi subaquàtic és un esport molt desconegut a casa nostra. Una prova és que a Catalunya només hi ha un equip, el Barcelona Rugby Subaquàtic, i a la resta de l'estat espanyol només n'hi ha dos més. A finals de juny es disputaran els Europeus d'aquest esport a Hèlsinki, i els jugadors i jugadores de la selecció espanyola han iniciat una campanya de micromecenatge per poder sufragar part de les despeses.

A Barcelona només hi ha un equip que practica aquest esport i bona part dels seus jugadors formen part de la selecció espanyola, que a finals de juny disputarà el Campionat d'Europa. Com deia en Camilo, els jugadors es paguen totes les despeses i, per aquest motiu, han iniciat una campanya de micromecenatge per poder anar als Europeus d'Hèlsinki.

El rugbi subaquàtic és un esport força desconegut al nostre país. I que poc té a veure amb el rugbi. Consisteix en dos equips amb sis jugadors que tenen com a objectiu ficar la pilota dins d'una cistella que hi ha als extrems de la piscina. Per fer-ho els jugadors poden tenir contacte, però sense agafar-se. Evidentment tot passa sota l'aigua i per tant, els jugadors han de fer apnees constants i els canvis són continus. Malgrat que a Espanya només hi ha tres equips, el Barcelona Rugby Subaquàtic, els Pirañas de Peñafiel de Valladolid i els Osos de Madrid, els jugadors que aniran a l'Europeu confien a plantar-hi cara.

Els Europeus d'Hèlsinki de rugbi subaquàtic es disputaran del 26 de juny a l'1 de juliol.

El seleccionador espanyol de rugbi subaquàtic, Camilo Reyes, i la jugadora Carolina Villalba, ens expliquen en aquesta entrevista a Betevé 91.0 fm, més detalls d'aquest esport.