El rescat no aconsegueix salvar la borsa

L’Ibex-35 ha tancat la sessió en negatiu tot i haver començat amb guanys. La primera jornada a la Borsa espanyola després del rescat ha estat inestable i la prima de risc s’ha enfilat fins als 520 punts. El rescat no sembla generar la confiança esperada en els mercats.

L’optimisme amb què el Govern espanyol va afrontar el rescat a la banca espanyola s’ha esvaït aquest dilluns. La prima de risc, que ha començat la sessió amb un retrocés, ha acabat aquest dilluns en 522 punts, una cota considerada nivell de rescat. També la borsa, que ha arrencat avui la sessió amb una alça per sobre del 5% gràcies als valors bancaris, ha acabat la jornada amb pèrdues. L’eufòria inicial dels mercats s’ha convertit en desconfiança al final de la jornada i el selectiu espanyol ha tancat en negatiu, un dia més.

Aquesta primera jornada borsària després del rescat ha estat força irregular. De fet, alguns experts consideren que no es podrà veure l'impacte real que tindrà el rescat en la confiança dels inversors fins que no es concretin les condicions amb què s'atorgarà aquesta ajuda. També diuen que el rescat és un pas necessari i important però que no soluciona el problema financer espanyol.