El rei Felip VI assistirà a la manifestació de dissabte

La Casa del Rei ha confirmat l’assistència del monarca, segons informa l’agència EFE

Finalment, Felip VI sí que estarà a Barcelona dissabte per participar en la manifestació convocada per Ajuntament i Generalitat per rebutjar els atemptats de fa una setmana a la Rambla i Cambrils. La Zarzuela resol un dubte que dies enrere va generar polèmica. Felip VI es convertirà en el primer monarca de la democràcia que participa en una manifestació.

Felip de Borbó, però, ja s'havia manifestat anteriorment. Com a príncep d'Astúries, el 2004 va encapçalar la manifestació a Madrid després dels atemptats de l'11-M. La presència del rei es donava ahir per descartada, després que l'alcaldessa, Ada Colau, reconegués a betevé que no tenia constància que el monarca hi assistís i que, per tant, entenia que no ho faria perquè la Casa del Rei "no improvisa gaire".

El rei espanyol va participar divendres passat en el minut de silenci de rebuig que es va fer a la plaça de Catalunya i després va visitar algunes víctimes ingressades als hospitals. A part del rei, s'hi congregarà també bona part de la plana major del Govern espanyol, encapçalat pel president de l'executiu central, Mariano Rajoy, i una majoria de presidents autonòmics, que viatjaran en un avió del Govern espanyol.

La presència del monarca a la manifestació va generar polèmica quan la CUP va anunciar que no hi assistiria si també hi anava Felip VI. Finalment, quan es va anunciar que la capçalera de la manifestació estaria formada per membres dels cossos de seguretat i emergències, la formació va confirmar que hi participarà.