El Rebost Solidari d’Aliments recull més de 15 tones de menjar

Marató de recollida de menjar aquest dissabte a Sant Andreu. El Rebost Solidari d'Aliments ha superat les previsions i ha aconseguit recaptar-ne més de 15 tones en només 10 hores. Per aconseguir-ho han organitzat una festa que buscava també conscienciar els veïns de la importància de les donacions.

Els productes recaptats s'han col·locat formant un mosaic de 400 metres quadrats al terra de la plaça de Can Fabra. Més de 200 voluntaris s'han encarregat de classificar-los per tal de poder-los repartir i també actors i músics de renom s'han unit a la festa. Al costat dels taulells de recollida s'hi han organitzat activitats molt diverses, des d'actuacions musicals fins a espectacles de màgia i jocs per a nens.

En un context de crisi i retallades, i preveient també que a l'estiu les xifres de donacions acostumen a ser més baixes que durant la resta de l'any, els organitzadors remarquen la importància de la recollida d'aquest dissabte. Amb els aliments que aconsegueixin s'ajudarà 1.550 persones sense recursos. Des del Rebost Solidari d'Aliments de Càritas de Sant Andreu remarquen que el perfil de persones ateses és cada cop més divers. Asseguren que entre aquells a qui ajuden hi ha moltes persones que, tot i que tenen feina, reben un sou que no els permet sobreviure.