El promotor de l’hotel del Palau nega que hagués pagat comissions a Millet i Montull

Manuel Valderrama, el promotor que havia de construir l'hotel de luxe al costat del Palau de la Música, ha negat que hagués pagat una comissió de 900.000 euros a Fèlix Millet i Jordi Montull a canvi de l'adjudicació del projecte. Valderrama és l'administrador d'Olivia Hotels, l'empresa a la qual Millet i Montull van cedir el 2007 la titularitat dels tres solars al costat del Palau, amb un valor d'uns 15 milions d'euros. La declaració de Valderrama com a testimoni ha obert la segona setmana de judici.

A la pregunta de l'acusació particular sobre si s'havien pactat pagaments "en B" entre Olivia Hotels i Millet o Montull, Valderrama ha estat contundent: "No senyor, en absolut". D'aquesta manera ha negat la tesi de la fiscalia, que argumenta també que en dates properes a la signatura de l'escriptura per la cessió dels solars, diversos familiars de Valderrama van treure grans quantitats de diners de caixers automàtics. Són els diners que presumptament van servir per pagar la comissió en metàl·lic. Valderrama ha dit que ell no va fer cap d'aquests reintegraments, i que no recorda si ho van fer els seus familiars.

Sobre la construcció de l'hotel, el promotor ha explicat que va apostar pel projecte quan va veure que hi donaven suport diverses institucions, com la Generalitat o l'Ajuntament, a més de la Fundació del Palau o La Salle: "em va donar confiança el projecte i m'hi vaig ficar de ple." Actualment, Olivia Hotels continua sent la propietària de la finca on estava projectat l'hotel. Valderrama ha assegurat que a ell "ningú no li ha dit res i allà encara es pot fer un hotel". De fet ha dit que fa anys que paguen els impostos corresponents per ser propietaris, i en canvi "tothom ha anat contra mi i jo no tinc hotel."