El projecte executiu per unir el tramvia estarà enllestit a la tardor

Sanz ha dit que el projecte de connexió tramviària és “de sentit comú” i que el consistori busca un triple consens: institucional, social i polític

La tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha afirmat que l'Ajuntament preveu tenir el projecte executiu d'unió del tramvia per l'avinguda Diagonal a la tardor. Ho ha afirmat a la conferència internacional Tramvia Ciutat, que se celebra a la UPC, en què participen enginyers d'arreu que aporten experiències amb aquest mitjà de transport. "Som plenament conscients que la connexió intertramviària es desenvoluparà tard o d'hora", ha afegit Sanz.

En la seva intervenció en una de les presentacions de la conferència Tramvia-Ciutat, la tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha parlat dels terminis en els quals avança el projecte. El consistori preveu que l'estudi de mobilitat estigui acabat a finals de març i que els estudis informatius estiguin enllestits al juny. Amb aquesta agenda programada, el projecte executiu estaria redactat a la tardor.

Sobre el pas del tramvia per la Diagonal, tal com va afirmar el director d'estratègia, Pere Macias, a betevé, Sanz també ha defensat que l'opció d'implantar-lo al centre "seria la millor". La tinenta ha admès que encara no hi ha consens polític  en el projecte però ha assegurat que hi treballen per "garantir que tothom s'hi pugui sentir reconegut".

Suport de la FAVB i plataformes 

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, així com l'Associació per a la Promoció del Transport Públic i la Plataforma per a la Qualitat de l'Aire s'han posicionat a favor de la unió del tramvia per la Diagonal. Consideren que és la única opció viable per tal de garantir la connexió entre els barris de la ciutat, reduir el trànsit al centre i en conseqüència, la contaminació.