El projecte de la plaça nova de Joan Pelegrí no acaba d’agradar

Alguns veïns consideren que no s’han tingut en compte les seves propostes

A mitjan març s'iniciaran les obres per remodelar la plaça de Joan Pelegrí del barri d'Hostafrancs. Una actuació que ha generat polèmica entre alguns veïns, ja que no acaben d'estar d'acord amb el projecte. Es queixen que l'Ajuntament ha desestimat la majoria de les seves propostes sobre la plaça nova.

Les obres a la plaça han de servir perquè l'espai sigui més accessible i agradable. De fet, els veïns fa anys que reclamen un espai verd i menys "dur". Però aquesta remodelació no acaba de convèncer uns quants, ja que, tal com afirma el vocal de l'associació de veïns d'Hostafrancs, Pablo Camarero, "han fet un projecte que modifica la plaça, però que no recull la major part de les reivindicacions veïnals".

Algunes de les propostes eren espais amb més vegetació i ombra, més bancs i alguna alternativa per a la zona central. Una zona que, per les seves característiques actuals, és ideal per a patinadors. Moltes d'aquestes reivindicacions s'han hagut de desestimar perquè, com assegura Xavi Farré, conseller tècnic de Sants, el pàrquing soterrani de la plaça és un gran impediment estructural que, per exemple, no pot suportar el pes de jardineres ni permet fer forats per plantar-hi res.

Des de l'Ajuntament també expliquen que han hagut de tenir en compte les opinions d'altres sectors: "Pensem que la plaça també ha de tenir un espai útil per a les activitats de tipus veïnals, espais més diàfans i més oberts sense elements enmig", afirma Farré.

Tot i les diferències, el projecte inclou la instal·lació d'edicles transparents per tal d'evitar actes incívics en zones sense visibilitat. D'altra banda, també s'instal·larà una font pública, un parc infantil i es plantarà arbrat petit, a més de jardineres amb plantes arbustives que tindran un sistema de reg alternatiu. Les obres de remodelació de la plaça començaran a mitjan del mes de març i es preveu que tinguin una durada aproximada de quatre mesos.