El projecte de circ social de l’Ateneu Popular 9 Barris, ara en llibre

L'Ateneu Popular 9 Barris ha plasmat en un llibre l'experiència de 35 anys treballant el circ social com a eina d'integració d'infants, joves, persones amb diversitat funcional i gent gran. L'objectiu és compartir les seves experiències i aprenentatge perquè serveixin de guia per a altres projectes similars.

Els formadors en circ social de l’Ateneu Popular 9 Barris es van adonar que hi ha poca literatura sobre educació transformadora i, concretament, sobre el circ com a eina pedagògica i transformadora. Per això, després de 35 anys de feina a l’escola infantil i juvenil de circ, i en tallers i casals, han volgut posar sobre paper la pedagogia, els valors i objectius, les estratègies i fins i tot les eines d’avaluació i millora que han utilitzat fins ara.

El resultat és el llibre 'Circ, educació i transformació social: el projecte pedagògic de l’Ateneu Popular 9 Barris', un treball col·laboratiu coordinat per Antonio Alcántara i en què han participat una trentena de persones entre professionals del circ, formadors socials i familiars d’alumnes.

El llibre sorgeix en un moment en què el projecte de circ social de l’ateneu es fa més gran, amb la implantació de cursos per a formadors en circ social, i amb cada cop més contactes i relacions amb projectes similars d'àmbit internacional.

L'obra està coeditada per Bidó de Nou Barris i Neret Edicions, que enceta la col·lecció "Art Social" amb aquest volum. Es pot trobar en format virtual i també imprès a les llibreries Espai Contrabandos i Jojos Llibres.