El programa Làbora insereix 2.000 persones al mercat laboral el 2016

De les 3.300 persones que van participar en el programa l’any passat, 1.967 van aconseguir contractes laborals; només un 4,7 % van ser indefinits

Durant el segon any complet de vida de Làbora, s'ha abastat un 28 % més de persones de col·lectius vulnerables, com els aturats de llarga durada i els majors de 45 anys. Tot i que la majoria de contractes laborals firmats han estat temporals, la tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha dit que superen la mitjana de tots els contractes fets a la ciutat.

Ortiz ha afirmat que en el marc del programa Làbora, un 14 % dels contractes amb empreses tenen una durada d'entre sis i 12 mesos, mentre que el percentatge a l'àmbit de Barcelona cau fins al 3 %. De la mateixa manera, segons fonts municipals, els contractes de més d'un any de Làbora multipliquen per 10 els de la ciutat. La tinenta d'alcalde ha atribuït la manca de més acords laborals indefinits al fet que "les empreses no tenen cap incentiu per fer-ne" a causa d'un marc legal "que afavoreix clarament la temporalitat".

Més enllà del tipus de contractació, el secretari general de FEICAT, Albert Alberich, ha posat en valor que amb el programa "hi ha 3.000 persones en condicions de presentar un currículum que no desentoni amb la resta de competidors" i ha anunciat que el programa evolucionarà de cara a l'any vinent amb una nova fase de seguiment als participants que s'hagin aconseguit inserir en el mercat laboral.

Una d'aquests participants, Laura Morlán, ha participat en el balanç anual del programa. Precisament, Morlán ha aconseguit un contracte indefinit a través del programa: "Em van enviar a moltes altres activitats de les que no he tret res, en canvi del Làbora sí", ha sentenciat.