El preu de les habitacions d’hotel es dispara

El preu mitjà a Barcelona se situa en els 140 euros, dels més alts d’Europa

Segons un informe presentat per les consultores Magma i SRT, els preus de les habitacions d'hotel a Barcelona augmentaran un cinc per cent el 2017. L'entrada en vigor del pla d'allotjaments turístics farà pujar encara més els preus.

El preu de l'habitació, pels núvols

Tant el 2015 com el 2016 han estat els millors anys per al sector hoteler a Barcelona. Ho confirma la dada que situa el preu mitjà de les habitacions d'hotel a la ciutat en els 138,94 euros i que pel Mobile World Congress es dispara fins als 360 euros. Es tracta d'un dels preus més alts d'Europa i força allunyat dels 110 euros de Madrid. Aquesta tendència ha d'anar en augment el 2017; l'informe presentat avui parla d'uns 5 % d'encariment. Amb la posada en marxa del Pla especial urbanístic d'allotjaments turístics, el PEUAT, que regula l'obertura de nous establiments hotelers a la ciutat, es calcula que això farà augmentar encara més els preus.

L'efecte PEUAT

Tot i això l'informe també estudia l'augment dels beneficis que estan obtenint els hotels situats fora de Barcelona, que se situa en un 13,6 %. Aquesta situació podria anar en augment gràcies a l'entrada en funcionament del PEUAT i podria atreure més inversió hotelera en ciutats com Badalona o l'Hospitalet.

L'ocupació s'estanca

Les xifres d'ocupació hotelera, que ja són molt altes a Barcelona, 76,7 %, no haurien d'augmentar gaire més, al voltant d'un 1 %. Sobre els temuts efectes del Brexit, les consultores de l'informe apunten que el turisme britànic baixarà un 2 % perquè amb la sortida del Regne Unit de la Unió viatjar a Espanya els sortirà un 15 % més car. Aquesta baixada es preveu que es podrà equilibrar amb el turista nord-americà, que, apunta l'informe, valora positivament la sensació de seguretat que es respira a Barcelona en comparació amb altres capitals europees com ara París o Brussel·les, que han vist baixar l'activitat hotelera un 13 i 18 % respectivament.