El president del Port de Barcelona denuncia “intencionalitat política”

Sixte Cambra ha estat posat en llibertat un cop acabats els escorcolls

Sixte Cambra ha denunciat que les diligències judicials que han tingut lloc aquest dijous "tenen una clara intencionalitat política, que no és casual perquè coincideix amb el judici polític a Mas. I no crec en les casualitats".

Cambra ha  defensat que l'actuació d'aquest dijous "no té sentit". Al seu entendre, tots els procediments de contractació "són impecables". El president del Port de Barcelona ha explicat que els procediments consten de dos tipus d'ofertes: la tècnica i l'econòmica. En aquest sentit,  Cambra ha detallat que "les ofertes tècniques van ser analitzades i valorades per quatre tècnics, dos del Port de Barcelona i dos més de Ports de l'Estat". Sixte Cambra ha afegit que "la valoració feta per aquests tècnics va ser aprovada per la mesa de contractació, de la qual no formo part".

Les diligències judicials s'han efectuat sobre els expedients de dues obres: la millora del dic de l'Est i els nous accessos de l'ampliació sud, amb un pressupost superior als tres milions d'euros cadascuna. Els treballs es van licitar, segons el Port de Barcelona, mitjançant concursos públics.