El PP vol tallar d’arrel qualsevol possibilitat de fer una mesquita a La Monumental

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha avivat, de nou, la polèmica sobre la construcció d'una mesquita a La Monumental, a la qual s'oposa fermament. El líder popular ha recordat que el planejament vigent preveu la possibilitat, entre moltes altres, de destinar a usos religiosos l'antiga plaça de braus. Per això ha anunciat que presentaran una proposició a la Comissió d'Hàbitat Urbà de la setmana vinent per canviar el pla general i eliminar-hi tota referència d'usos religiosos per a La Monumental.

Tant l'Ajuntament com el Grup Balaña, propietari de La Monumental, van desmentir fa poques setmanes que hi hagués cap negociació amb ningú per convertir l'antiga plaça de braus en una mesquita, tal com havien publicat alguns mitjans. Tot i això, el líder del PP, Alberto Fernández Díaz, considera que el govern municipal ha mantingut "silencis i ambigüitats" en aquest afer. El dirigent popular ha recordat aquest dijous que el planejament vigent preveu poder destinar la plaça a usos docents, sanitaris, culturals, esportius, administratius i també religiosos.

El PP vol eliminar aquesta última referència al pla general perquè es talli d'arrel qualsevol possibilitat de fer una mesquita a La Monumental. Els populars ho demanaran amb una proposició a la Comissió d'Hàbitat Urbà de la setmana que ve, que instarà el govern a fer un canvi de planejament. "Els usos de la plaça es poden canviar", ha dit Fernández Díaz, que ha demanat als grups que s'oposin a una mesquita a La Monumental a votar a favor de la proposta.