El PP denuncia que les ocupacions irregulars van a l’alça amb Colau

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat que la "permissivitat i comprensió" de l'alcaldessa, Ada Colau, amb les ocupacions irregulars d'habitatges ha generat "un efecte de crida ocupa" a la ciutat. Segons dades oficials, el PP sosté que les ocupacions irregulars de pisos han crescut un 66 % el primer semestre de 2016 respecte a les que hi va haver durant tot l'any 2015.

Les dades les ha ofert la regidoria d'Habitatge al PP arran d'una pregunta formulada pels populars al novembre. En concret, l'any 2015 hi va haver 642 ocupacions irregulars, mentre que en els primers sis mesos del 2016 n'hi va haver 1.065. Fonts municipals, però, han matisat les dades i han assegurat que, a través d'una segona resposta, la regidoria d'Habitatge va comunicar al PP unes altres xifres més contrastades que fixen en 869 les ocupacions irregulars de gener a setembre del 2016, la gran majoria pisos d'entitats bancàries.

Alberto Fernández Díaz ha reclamat "una oficina d'assessorament i suport" als afectats per ocupacions irregulars i ha retret l'actitud del govern amb el Banc Expropiat i els edificis de Transformadors, Tres Lliris, Can Vies o l'Hort de la Vila. "Al final haurem de reclamar que als barcelonins ens tractin com als ocupes", ha dit Fernández Díaz, que ha denunciat que l'Ajuntament ha pagat el lloguer, l'aigua o la llum a alguns ocupes.